Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Za vikend stabilno i ugodno toplo

Posted by Sibenik Meteo on March 22, 2019 at 3:50 AM

Anticiklona koja se prema Jadranu pruža sa sjevera kontinenta od jučer je stabilizirala atmosferu pa se pretežno vedro vrijeme nastavilo i danas, a prema prognostičkim materijalima slične vremenske prilike očekuju nas sve do utorka kad će prolaz izražene hladne fronte uz zahlađenje i slabe oborine donijeti i treću marčanu buru.


U nastavku dana prevladavati će vedro vrijeme uz slabe vjetrove sjeverozapadnih i zapadnih smjerova, u zaleđu slaba bura. Navečer će na cijelom području uz vedro vrijeme puhati slaba bura. Uz obilje sunca i slab vjetar temperature zraka će tijekom dana uz obalu kretati se od 15 do 17, u zaleđu i do 20°C.


Sutra i u nedjelju prevladavati će također pretežno vedro vrijeme. Uz obalu i na moru tijekom dana puhati će slabi vjetrovi zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, u nedjelju i jugozapadnih. Noću na cijelom poručju tiho ili slaba bura.


Temperature zraka uz obalu neće se bitnije mjenjati i kretati će se od 7 do 17, a u zaleđu maksimalne dnevne će za stupanj do dva porasti i prijeći 20°C.


Pred nama je sunčan, uz slab vjetar i ugodno topao vikend kojeg će mnogi iskoristiti za boravak u prirodi i aktivnosti na otvorenom.Categories: None