Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Za 24h nagla promjena vremena uz jaku buru

Posted by Sibenik Meteo on March 24, 2019 at 3:55 PM

Kako su prognostički modeli i najavili vikend nam je protekao u stabilnom, tihom i ugodnom toplom proljetnom vremenu. Temperature zraka tijekom dana su u većini krajeva prešle vrijednosti od 20, u zaleđu do 24 stupnja.


Anticiklonalno polje koje je nad Jadranom podržavalo stabilno vrijeme polako slabi, a hladna fronta koja nam donosi promjenu vremena i treću marčanu buru sporo se približava sa sjevera kontinenta. Nažalost ova brzopotezna promjena vremena neće nam donijeti dugoočekivane i izdašnije oborine pa će se razdoblje sušnog vremena prolazom ove fronte nastaviti.


Noć i prvi dio jutra proteći će uz pretežno vedro vrijeme, a zatim se očekuje postupni porast visoke naoblake, a od sredine dana i postupno naoblačenje. Kasno navečer i u prvom dijelu noći očekuje se kiša, na moru lokalni grmljavinski pljuskovi. Nakon slabog vjetra jugozapadnog i južnog smjera prolazom glavnine fronte u kasnim večernjim satima i u noći na utorak zapuhati će umjerno jaka do jaka, na udare i olujna bura.


Obzirom da glavnina pogoršanja dolazi u večernjim satima temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od 10 do 19, u zaleđu od 8 do 20°C. Prodorom bure nastupiti će zahlađenje uz pad temperatura zraka za 5 do 8 stupnjeva.


U utorak tijekom dana škura bura će donijeti prohladno vrijeme uz temperature zraka od 6 do 12°C. Navečer uz postupno raskidanje naoblake i smirivanje bure nastupiti će stabilizacija vremenskih prilika.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments