Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Drugi dio tjedna stabilniji i topliji

Posted by Sibenik Meteo on March 25, 2019 at 3:35 AM

Jadranu se sa sjeverozapada kontinenta približava hladna fronta koja kao i prethodne koje su nas pohodile u zadnje vrijeme nije izdašna oborinama čime će se nastaviti dugo sušno razdoblje. Prolaz fronte glavninom će nastupiti u prvom dijelu utorka, a zatim će jačanje grebena anticiklone sa središtem iznad Velike Britanije i njezino premještanje prema kraju tjedna nad središnu Europu donijeti stabilizaciju vremenskih prilika uz pretežno sunčano i iz dana u dan sve toplije vrijeme. Ciklona koja će se formirati u istočnom Sredozemlju u kombinaciji sa jačanjem anticiklone prema istoku do četvrtka će donijeti vjetrovito vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku, na udare i jaku buru.


Danas do sredine dana sunčano, a zatim postupno porast visoke naoblake, a kasno navečer uz jače naoblačenje lokalno može biti slabe kiše ili pljuskova. Nakon slabog juga i jugozapadnjaka kasno navečer i u noći zapuhati će umjereno jaka, na udare i jaka bura sa kojom će osjetno zahladiti, odnosno veći dio današnjeg dana i dalje će biti ugodno toplo uz temperature zraka od 12 do 20°C.


Sutra do sredine dana oblačno, lokalno u noći još može biti slabe kiše ili pljuskova.Od sredine dana naoblaka će se postupno raskidati pa će navečer prevladavati pretežno vedro vrijeme. Uz umjereno jaku, na udare i jaku buru temperature zraka će se kretati od 6 do 12°C.


Od srijede pa do kraja tjedna prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu buru, od petka noću slaba bura, a danju slab zapadnjak i jugozapadnjak. Temperature zraka će biti u postupnom porastu i kretati se od 6 do 12, u danima vikenda i do 18°C.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments