Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Anticiklona donosi stabilizaciju vremena

Posted by Sibenik Meteo on April 15, 2019 at 2:10 AM

Uz pretežno oblačno vrijeme i tijekom protekle noći bilo je slabih pljuskova, a na otvorenom moru lokalnih neverina. Prvi jutarnji sati donijeli su djelomice sunčano vrijeme, a uz slabu buru temperature zraka se kreću od 10 na sjeveru županije do 14 stupnjeva uz obalu.


Anticiklona sa sjevera kontinenta u ovom tjednu proširiti će i jačati svoj utjecaj na Jadran gdje se ciklonalno polje popunjava. U takvim okolnostima vrijeme će se nakon dužeg nestabilnog perioda stabilizirati.


U nastavku dana prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku i malu mogućnost za slabe lokalne pljuskove. Puhati će slaba do umjerena bura uz temperature zraka koje će se kretati od 12 do 16°C.


Sutra i u srijedu očekuju se slične vremenske prilike, odnosno uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme tek lokalno može biti slabih pljuskova. Uz slabe vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će se kretati od 7 do 17°C.


Jačanje anticiklone i porast tlaka zraka od sredine tjedna donijeti će još stabilnije vremenske prilike pa će uz pretežno sunčano vrijeme i slabe vjetrove promjenljivih smjerova temperature zraka biti u postupnom porastu i u danima vikenda dosegnuti maksimalne vrijednosti od 20 stupnjeva.


Dakle od danas nam slijedi stabilizacija vremenskih prilika, a povremeni i lokalni slabi pljuskovi mogući su još do sredine tjedna. U drugoj polovici tjedna jačanje anticiklone donijeti će stabilizaciju vremena uz pretežno sunčano vrijeme, slabe vjetrove ugodne temperature zraka.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments