Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Nestabilno uz oborine, u nedjelju uz buru osjetno hladnije

Posted by Sibenik Meteo on May 3, 2019 at 4:20 AM

Približavanje hladne zračne mase sa sjevera kontinenta ovoga vikenda će donijeti kulminaciju nestabilnog vremenskog razdoblja. Nakon jučerašnjeg prolaznog poboljšanja koje je obilježio sunčan i topao dan u noći je na Jadranu vjetar uz naoblačenje i pad tlaka zraka okrenuo na slabo jugo. Uvod je to formiranje ciklone koja će tijekom vikenda i to osobito u njegovom drugom dijelu donijeti izraženiju promjenu vremena uz oborine i zahlađenje.


Jutros na Jadranu prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz slabe lokalne pljuskove. Temperature zraka uz slabo jugo kreću se od 16 do 18°C. U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike, odnosno prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a uz slabo jugo temperature zraka će biti ugodne i kretati se od 16 do 18°C.


I sutra nas očekuje slične vremenske prilike osim što će uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi biti u odnosu na danas češći. Puhati će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperature zraka će biti tek naznatno niže.


Nedjelja će donijeti dodatno pogoršanje vremena uz pretežno oblačno vrijeme i kišu, a lokalno može biti i izraženijih grmljavinskih nestabilnosti praćenih tučom. U noći i tijekom dana na jugu županije puhati će slabo jugo i levanat, a na zapadu će se od jutra sa sjevernog Jadrana postupno proširiti umjereno jaka na udare i jaka bura koja će do večeri uz zahlađenje zapuhati na cijelom području pa će ovisno o smjeru vjetra i temperature zraka biti raznolike, odnosno u krajevima pod burom biti će osjetno hladnije uz temperature zraka od 7 do 12,  pod jugom od 12 do 15°C.


U nedjelju je pred nama izraženije pogoršanje vremena uz snijeg u gorskim dijelovima zemlje koji će u kombinaciji uz jaku buru na obali donijeti i brojne probleme u odvijanju prometa.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments