Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: U nedjelju novi val oborina i nestabilnosti

Posted by Sibenik Meteo on May 10, 2019 at 4:40 AM

Jučerašnje prolazno pogoršanje vremena koje je uz umjereno do umjereno jako jugo tek lokalno donijelo i slabe oborine udaljilo se od naših krajeva pa jutros na Jadranu prevladava pretežno sunčano vrijeme uz visoku prozirnu naoblaku i slab vjetar jugozapadnih i zapadnih smjerova. U kotlinama zaleđa rano jutros je lokalno bilo i magle koja je sa prvim sunčevim zraka iščezla pa su trenutno na cijelom području županije temperature zraka ugodne i kreću se od 17 do 21°C.


Stabilizacija vremenskih prilika je kratkotrajnog karaktera jer se već u drugom dijelu vikenda očekuje izraženije pogoršanje vremena koje će se zatim nastaviti i u prvom dijelu narednog tjedna.


U nastavku dana zadržavati će se pretežno sunčano vrijeme uz visoku prozirnu naoblaku. Uz slab zapadnjak i jugozapadnjak temperature zraka će se kretati od 17 do 21°C.


I sutra veći dio dana očekuju nas slične vremenske prilike, odnosno prevladavati će pretežno sunčano uz visoku prozirnu naoblaku. Prema večeri sa mora će se postupno jače naoblačiti, a kasno navečer i u noći na nedjelju očekuje se kiša i lokalni grmljavinski pljuskovi. Zapuhati će slabo jugo uz temperature zraka od 15 do 20°C.


Nedjelja donosi glavninu ovotjednog pogoršanja vremena pa se uz oblačno vrijeme očekuje kiša i grmljavinski pljuskovi. Slabo do umjereno jugo od jutra će  postupno zamjeniti levanat, a zaim i bura bura koja će od sredine dana jačati i širiti se sa zapada županije prema jugu i do večeri na cijelom području zapuhati umjerena do umjereno jaka. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane neznatno će se sniziti i kretati će se od 14 do 16°C.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments