Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Nastavak nestabilnog i prohladnog vremena

Posted by Sibenik Meteo on May 13, 2019 at 3:45 AM

Okružena sa svih strana poljem visokog tlaka ciklona nad Tirenskim morem sporo se premješta na jugoistok pri čemu je gotovo blokirana nad ovom regijom. Zapadnije od nas zbog velike razlike u tlaku zraka između anticiklone i ciklone je i prilično vjetrovito pa jutros olujni sjeverni vjetar ruši stabla na širem zagrebačkom području. Polje sniženog tlaka zraka nad našom regijom zadržati će se cijeli tjedan pa će se nastaviti nestabilno i promjenljivo vrijeme uz česte pljuskove. Malo stabilnije vrijeme očekuje nas petka kad će se glavnina vlažnog i nestabilnog zrak premjestiti zapadnije od nas.


Jutros na našem području prevladava oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, a slične vremenske prilike očekuju nas i u nastavku dana. Bura se postupno probija prema jugu i od sredine dana će jačati na umjereno jaku, na udare i jaku pa će sa njom pritjecati i sve svježi zrak uz temperature zraka od 10 do 14°C.


Sutra i u srijedu prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremene slabe pljuskove. Bura će i sutra na udare biti jaka i vrlo jaka a zatim će u srijedu postupno slabiti i okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane pa će i dalje biti svježe za doba godine uz temperature zraka od 8 do 15°C.


Od četvrtka pa do kraja tjedna očekuje nas malo stabilnije vremenske prilike pa se uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme tek lokalno očekuje slaba kiša ili grmljavinski pljusak. Zapuhati će slab do umjeren vjetar južnih i jugozapadnih smjerova koji će donijeti i postupni povratak topline uz temperature zraka od 14 do 20°C koliko će se maksimalno mjeriti u danima vikenda.


Dakle pred nama je, osobito u prvom dijelu, prema vremenskim prilikama gotovo jesenski tjedan koji će se od petka postupnom stabilizacijom vratiti u proljetne okvire.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments