Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: U nedjelju novi val nestabilnosti

Posted by Sibenik Meteo on May 24, 2019 at 4:25 AM

Polje srednjog ili malo povišenog tlaka zraka koje podržava nestabilne vremenske prilike i lokalne pljuskove uglavnom od sredine dana i dalje se zadržava nad Jadranom, a prema prognostičkim modelima izgledno je da će se nakon novog jačeg pogoršanja vremena koje nam nastupa početkom narednog tjedna kada se očekuje prolaz hladne fronte slična sinoptička situacija nastaviti i na samom početku klimatološkog ljeta.


Jutros na Jadranu prevladava pretežno vedro vrijeme uz slab sjeverozapadnjak i zapadnjak i temperature zraka od 19 do 24°C. U nastavku dana uz obalu i na moru očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz slab sjeverozapadnjak dok će navečer biti tiho. U zaleđu i to osobito na krajnjem sjeveru od sredine dana se uz slab do umjeren razvoj dnevne naoblake očekuju kao i prethodnih dana lokalni pljuskovi koji mogu biti praćeni i grmljavinom. Sa zalazom sunca i na tom području će doći do raskidanja naoblake uz pretežno vedro vrijeme. Maksimalne temperature zraka danas će se uz obalu kretati od 20 do 22,u zaleđu i do 24°C.


Sutra veći dio dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz visoku prozirnu naoblaku, dok se u zaleđu od sredine dana uz slab do umjeren razvoj dnevne naoblake očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Prema večeri porast visoke i srednje naoblake uz suho vrijeme. Uz temperature zraka od 14 do 22°C puhati će slab vjetar jugozapadnih i južnih smjerova.


U nedjelju već od jutra očekuje se postupni porast naoblake, a prema večeri lokalno slaba kiša i pljuskovi. Zapuhati će slabo, od sredine dana umjereno jugo koje će navečer slabiti i okretati na levanat. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane će biti neznatno niže i kretati se od 15 do 18°C.


Dakle razdoblje promjenljivog vremena nastaviti će se i u danima vikenda, a pljuskovi koji će nastupiti u drugom dijelu nedjelje uvod su u jače pogoršanje koje nas očekuje na samom početku novog tjedna.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments