Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedan prognoza: Prvi ovoljetni toplinski val

Posted by Sibenik Meteo on June 10, 2019 at 4:40 AM

Polje izjednačenog tlaka zraka u kombinaciji sa ciklonom stacioniranom iznad Velike Britanije koja na prednjoj strani povlaći topao zrak sa juga kontinenta nastaviti će u tjednu pred nama podržavati stabilne vremenske prilike i iznadprosječno toplo vrijeme.


Jučer je Šibenik sa izmjerenih 35°C bio najtopliji grad u zemlji, a na dobrom putu je da među najtoplijima bude i danas jer uz sunčano vrijeme i slab vjetar južnih smjerova jutrošnje temperature zraka uz obalu se kreću od 27 do 33, u zaleđu od 30 do 32°C.


U nastavku dana ali i u ostatku tjedna očekuju nas slične vremenske prilike, odnosno uz pretežno sunčano vrijeme temperature zraka kretati će se od jutarnjih 20 uz obalu, u zaleđu od 16, do maksimalno dnevnih 27 do 37°C. Pri tome treba naglasiti da tijekom četvrtka se očekuje prolazno svježije vrijeme i malo niže temperature zraka, a od petka ponovno iz dana u dan sve toplije.


Vjetar će općenito biti slab do umjeren i to uglavnom južnih i jugozapadnih smjerova, noću tiho ili slab burin i levanat.


More koje ima temperaturu od 20 do 22°C u ovakvim okolnostima nastaviti će se zagrijavati pa će plaže biti sve punije kupača koji moraju obratiti pozornost na visoki UV index koji u vremenu od 12 do 15h doseže vrijednost od 7.5 pa je nadasve potrebno se adekvatno zaštititi ili izbjegavati biti na otvorenom u periodu od 11 do 16h.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments