Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Sredinom tjedna povratak visokih temperatura

Posted by Sibenik Meteo on July 1, 2019 at 4:20 AM

Nad Jadranom dominira polje povišenog tlaka zraka koje podržava stabilne vremenske prilike uz vedro i tiho vrijeme. Na sjeveru kontinenta nalazi se ciklona u sklopu koje se našim krajevima približava oslabljeni hladni frontalni poremećaj. Njegovim prolazom od sredine tjedna veći dio Europe će se naći u polju srednjeg tlaka zraka, a prema vikendu utjecaj sjeverne ciklone sve će biti izraženiji, osobito na zapadu kontineta.


Jutros na našem području prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka koje se uz obalu kreću od 27 do 29, u zaleđu od 29 do 31°C. U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike, a uz slab maestral i jugozapadnjak temperature zraka će se uz obalu kretati do 31, u zaleđu do 33°C.


I sutra će prevladavati pretežno vedro vrijeme, a uz slab sjeverozapadnjak i zapadnjak temperature zraka će na cijelom području porasti za dodatnih stupanj do dva u odnosu na danas. Kasno navečer i u noći na srijedu zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura sa kojom neće zahladti već će kao i ova prethodna na početku imati uz obalu fenski utjecaj.


Zbog toga će u srijedu uz pretežno vedro vrijeme obala zbog izostanka rashladnog utjecaja mora ponovno mjeriti visoke temperature zraka koje će dosegnuti i 35°C. Istodobno u zaleđu će biti za nekoliko stupnjeva hladnije i tu će se mjeriti dnevni maksimalci od 28 do 31°C.


U četvrtak bura će oslabiti i uz obalu okrenuti na slab sjeverozapadnjak, a od petka do subote na maestral i jugozapadnjak. Prevladavati će pretežno sunčano vrijeme, a nešto više oblaka uz djelomice sunčano vrijeme očekuje se tijekom nedjelje kad će na moru zapuhati slabo do umjereno jugo. Temperature zraka vratiti će se u višegodišnje prosjeke i kretati se od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 30, u Zagori za stupanj do dva više temperature zraka.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments