Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Zaton dobio sondu za mjerenje temperature vode

Posted by Sibenik Meteo on July 3, 2019 at 4:35 AM

U sustavu automatskih sondi za mjerenje temperature mora i boćate vode donjeg toka rijeke Krke od proteklog vikenda nalazi se nova jedinica koja je instalirana u Zatonu na lokaciji gdje se nalazi panoramska kamera.


Automatska sonda čiji osjetnik je postavljen prema standardima za mjerenje temperature vode na dubinu od 30cm kao i ostalih 5 na području županije izmjerene vrijednosti u realnom vremenu šalje na server koji se mogu pratiti na ovom linku. Zanimljivost je da se u blizini sonde nalazi vrilo slatke vode čija temperatura na dan montaže je bila svega 17°C.
Na desktop verziji portala od prije nekoliko dana u tablici osim temperatura mora i vode može se pratiti i stanje valovitosti dobiveno izračunom podataka o brzini vjetra na samim lokacijama gdje se nalaze i sonde.


Također prethodnih dana osigurana je internet veza i lokacija u Vodicama za povratak prošlogodišnje bove koja bi trebala u rad krenuti narednih dana, a tijekom ovog ljeta u planu je instalacija još barem jedne sonde na području županije.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments