Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Stabilno uz ugodnije temperature

Posted by Sibenik Meteo on July 5, 2019 at 4:50 AM

Jadran se našao u polju malo povišenog tlaka zraka pa jutros na cijelom području prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka od 25 do 31°C. Krajem vikenda našim krajevima će se približiti hladna fronta koja će u narednom tjednu donijeti izraženiju promjenu vremena.


U nastavku dana i sutra očekuje nas pretežno sunčano vrijeme. U zaleđu od sredine dana uz slab razvoj dnevne naoblake tek lokalno i to u podinarskom području može biti slabih pljuskova. Uz slab maestral i jugozapadnjak, noću tiho ili uz burin, temperature zraka u odnosu na prethodne dane ipak će biti malo ugodnije i uz obalu se kretati od jutarnjih 22, u zaleđu od 18 do 20, do maksimalno dnevnih 30 do 32°C.


Približavanje hladne fronte u nedjelju će donijeti uz pad tlaka zraka okretanje vjetra na slabe do umjerene jugozapadne i južne smjerove. Ostaci grmljavinskih sustava koji će se razvijati zapadno od nas tijekom dana će stizati kao visoka i srednja naoblaka pa će prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a kasno navečer lokalno može biti slabih pljuskova ili pojave neverina. Temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati će se od 23 do 32°C.


Prema sadašnjim prognostičkim materijalima nakon još stabilnog i suhog vikenda idućeg tjedna gotovo na sredini samog ljeta očekuje nas izraženija promjena vremena uz povremene neverine i nešto niže temperature zraka.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments