Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Nestabilno, od sredine tjedna proljetne temperature zraka

Posted by Sibenik Meteo on July 8, 2019 at 4:30 AM

Pogoršanje vremena uz grmljavinske pljuskove i jak vjetar, lokalno i tuču nije jučer zaobišlo niti naše krajeve gdje je nevrijeme u odnosu na ostatak zemlje bilo mnogo blaže. Zapadni dio zemlje još je sredinom nedjelje bio na udaru jakog nevremena pa je Gorski kotar doslovno zabjelio pod velikim naslagama leda. Nevrijeme se zatim premjestilo na unutrašnjost zemlje i to osobito na istočnu Slavoniju gdje je tuča napravila veliku štetu na automobilama i kućama u Vukovaru, a malo prije nego što je stiglo do nas jače nevrijeme pogodilo je i susjedni Zadar.


Prolazom sustava vrijeme se u noći smirilo, a stabilne vremenske prilike uz vedro vrijeme i slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova prevladava i ovog jutra. Temperature zraka malo su niže u odnosu na prethodne dane i kreću se od 26 do 31°C.


Današnja stabilizacija vremena je prolaznog karaktera jer se sa sjeverozapada kontinenta Jadranu približava hladna fronta koja će ove večeri i u noći te sutra i u srijedu donijeti novu promjenu vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove, a od srijede pa do kraja tjedna i dosta niže temperature zraka.


U nastavku dana pretežno sunčano, u zaleđu uz lokalni razvoj dnevne naoblake mogoći su povremeni pljuskovi. Navečer novo jače naoblačenje uz kišu i lokalne neverine. Vjetar će danas biti uglavnom slab zapadnih smjerova, navečer u okretanju na slabu do umjerenu buru. Temperature zraka uz obalu će se kretati od 28 do 31, u zaleđu od 26 do 32°C.


U noći lokalno ponovno može biti izraženijih neverina, a povremenih neverina i pljuskova uz pretežno oblačno vrijeme biti će i u ostatku utorka. Uz slab i promjenljiv vjetar temperature zraka će se još malo sniziti i kretati se od 22 do 27°C.


U srijedu također nestabilno uz kišu i pljuskove, osobito u prvom dijelu dana. Prema večeri naoblaka će se postupno raskidati uz sve više sunčanih perioda. Uz umjerenu do umjereno jaku buru sa sjevera će pristizati i sve svježiji zrak pa će se temperature zraka dodatno sniziti i kretati se od 20 do 25°C.


U četvrtak će se vremenske prilike stabilizirati pa se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Bura će se postupno smiriti i tijekom dana okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperature zraka bez veće promjene i kretati će se od 18 do 26°C.


Petak ponovno malo nestabilniji, osobito večernji sati i noć na subotu kada lokalno može biti slabe kiše. Tijekom dana uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme i slab vjetar jugozapadnih smjerova temperature zraka će se kretati od 18 do 25°C.


Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda i to osobito u prvom dijelu subote lokalno su mogući neverini, a zatim se očekuje uglavnom pretežno sunčano vrijeme. Svježe vrijeme za sredinu ljeta će se nastaviti pa dnevne temperature zraka uz slab jugozapadnjak, a noću burin, kretati će se od 19 do 24°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments