Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Neverini sve do sredine tjedna, a zatim proljetne temperature

Posted by Sibenik Meteo on July 9, 2019 at 3:35 AM

Prethodne večeri i noći preko Jadrana, sa sjevera prema jugu, premjestilo se nekoliko grmljavinskih sustava koji su od onog prethodnog za vikend bili slabiji po pitanju vjetra ali jači po učestalijoj grmljavini i oborinama.


Tako je prvi zahvatio naše područje u kasnim večernjim satima, a najizraženiji uz intezivnu grmljavinu aktivan je bio u prvom dijelu noći. Treći koji se kretato više morem protutnjao je ovim područjem pred samu zoru. Ukupno prema mjerenjima AMP-ova najviše kiše palo je na jugu županije i to na širem primoštensko-rogozničkom području gdje su postaje izmjerile u prosjeku od 15 do 20 litara kiše po metru četvornome. U ostatku županije one su se kretale od 1 do 15 pri čemu su najizdašnije bile uz obalu, a najslabije na krajnjem sjeveru.


Nestabilno i promjenljivo vrijeme nastaviti će se i u narednim danima, osobito od ove večeri, odnosno u noći i sutra u prvom dijelu dana kada se uz pretežno oblačno vrijeme očekuje kiša i lokalni neverini. U drugoj polovici srijede, prema večeri, oborine će polako slabiti a naoblaka se raskinuti.


Slab jugozapadnjak i zapadnjak prema večeri će zamjeniti bura koja će postupno jaćati i sutra biti umjerena do umjereno jaka. Sa njom će pristizati i osjetno svježi zrak pa će se temperature zraka iz dana u dan snižavati i kretati se od 20 do 26°C, a više proljetne nego ljetne zadržati će se do kraja tjedna.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments