Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Promjenljivo vrijeme i u danima vikenda

Posted by Sibenik Meteo on July 12, 2019 at 4:50 AM

Polje malo sniženog tlaka zraka jutros na Jadranu podržava djelomice do pretežno oblačno vrijeme, a tijekom noći na moru je bilo i pojave slabih pljuskova. Uz slab vjetar zapadnih i jugozapadnih smjerova temperature zraka su na cijelom području su ujednačene i kreću se od 24 do 26°C.


I u nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike pa se uz slab vjetar zapadnih i jugozapadnih smjerova očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Temperature zraka će i dalje za doba godine biti ugodne i kretati se od 24 do 27°C.


Sutra će nastupiti novo prolazno pogoršanje vremena uz čestu pojavu pljuskova i neverina koji će se glavninom premještati otvorenim morem. Nakon slabog do umjeren jugozapadnjaka i juga prolazom neverina vjetar će okrenuti na umjerenu buru koja lokalno za vrijeme samog neverina može biti i pojačana. Temperature zraka u odnosu na danas biti će malo niže i kretati se od 18 do 24°C.


U nedjelju stabilizacija vremenskih prilika pa će uz umjerenu buru, a na moru sjeverozapadnjak prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku naoblaku. Temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati će se od jutarnjih 18 do maksimalno dnevnih 27°C.


Prema sadašnjim prognostičkim materijalima razdoblje nestabilnog i promjenljivog vremena nastaviti će se i u narednom tjednu kad se njegovom sredinom očekuje novo pogoršanje vremena. Povratk ljeta i vrućina nastupiti će u zadnjoj dekadi srpnja koja je kao i prva dekada kolovoza prema višegodišnjim prosjecima ujedno i najtopliji dio godine.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments