Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Stabilno i postupno sve toplije

Posted by Sibenik Meteo on August 5, 2019 at 1:10 AM

Polje malo povišenog tlaka zraka nad Jadranom podržava stabilne vremenske prilike pa jutros u regiji prevladava pretežno vedro vrijeme uz slabe vjetrove stabilnog ljetnog vremena. Polje srednjeg ili malo sniženog tlaka zraka zadržati će se nad većim dijelom kontinenta cijeli ovaj tjedan pri čemu ciklona nad Atlantikom na svojoj prednjoj strani povlačiti će sve topliji zrak s juga kontinenta i sjeverne Afrike, a njezini oslabljeni frontalni poremećaji mogu pred vikend donijeti i manju promjenu vremena uz lokalno slabe pljuskove.


Do četvrtka na našem području očekuje se pretežno vedro vrijeme uz povremenu visoku i prozirnu naoblaku. Vjetar će biti uglavnom slab i to danas maestral, a sutra jugozapadnjak. U srijedu i osobito u četvrtak zapuhati će slabo jugo i oštro koje će biti uvod u manju promjenu vremena koju će karakterizirati prolazno naoblačenje uz malu mogućnost za slabe lokalne pljuskove. Temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati će se od jutarnjih 20 do 22 uz obalu, odnosno od 14 do 18 u zaleđu, do maksimalnih 30 do 32, u zaleđu do 33°C.


Od petka do kraja vikenda uz pretežno sunčano vrijeme vjetrovi će okrenuti na sjeverozapadnje i zapadne smjerove, u nedjelju na jugozapadne. Temperature zraka i dalje u laganom porastu, osobito one noćne koje će se kretati oko 24 stupnja. Maksimalne dnevne temperature zraka uz obalu će se kretati od 30 do 32, u zaleđu lokalno i do 34°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments