Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Bablje ljeto uz povremene nestabilnosti

Posted by Sibenik Meteo on September 9, 2019 at 3:30 AM

Frontalni poremećaj koji je zahvatio proteklog vikenda Jadran i jutros je uz oblačno vrijeme donio pljuskove i lokalne neverine. Njegovim premještanjem na jugoistok u drugom dijelu dana nastupiti će postupna stabilizacija vremena i raskidanje naoblake. Ciklona koja će se formirati u zapadnom Sredozemlju narednih dana neće bitnije utjecati na vrijeme kod nas pa se osim više naoblake očekuje uglavnom suho i toplo vrijeme. Nakon prolaznog pogoršanja u četvrtak od petka jačanjem anticiklone nad većim dijelom Europe nastupiti će razdoblje stabilnog i sunčanog vremena.


Od sredine dana lokalne nestabilnosti će postupno zamjeniti sve više sunčanih perioda, a poslijepodne i pretežno sunčano vrijeme. Slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova donijeti će i nešto svježiji zrak pa će se temperature zraka kretati od 19 do 25°C.


Sutra i u srijedu prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz visoku i srednju naoblaku, a na otvorenom moru uz lokalno slabe pljuskove može biti i neverina. Vjetar će i dalje biti slab zapadnih, a u srijedu jugozapadnih smjerova. Temperature zraka će biti u porastu i nakon jutarnjih 18, u zaleđu 14 dosegnuti će uz obalu visokih 27, u zaleđu i vrućih 30°C.


U četvrtak prema sadašnjim prognostičkim materijalima nastupiti će prolazno pogoršanje vremena uz mogućnost za pljuskove i lokalne neverine, osobito u zaleđu. Vjetar će i dalje biti slab, danju jugozapadnjak, a noću burin. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane biti će neznatno niže.


Od petka pa do kraja vikenda pod utjecajem visokog tlaka zraka nastupiti će razdoblje stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Uz slabe vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova dnevne temperature zraka nakon jutarnjih 18 dosegnuti će ponovno visokih od 27 do 30°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments