Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Promjenljivo i nestabilno do petka, za vikend stabilnije

Posted by Sibenik Meteo on September 23, 2019 at 4:35 AM

Plitka ciklona sa središtem nad Ligurskim morem koja je na prvi dan kalendarske jeseni zahvatila Jadran donijela je uz pretežno oblačno vrijeme povremenu slabu kišu, a uz umjereno jugo temperature zraka se kreću od 16 na sjeveru do 23°C uz obalu. Njezino premještanje na istok ove večeri će uz jače naoblačenje donijeti lokalne neverine, a nakon prolaznog smirivanja tijekom sutrašnjeg dana od sredine tjedna do petka slijedi novo manje pogoršanje vremena. Od petka prema sadašnjim prognostičkim materijalima vrijeme će se postupno stabilizirati.


U nastavku dana prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, a navečer lokalno može biti i izraženijih neverina. Umjereno jugo će prema večeri postupno slabiti i okretati na slab do umjeren sjeverozapadnjak i buru. Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na jutros i kretati će se od 19 do 23°C.


Promjenljivo vrijeme nastaviti će se i ove noći, a od jutra naoblaka će se postupno raskinuti uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak temperature zraka u odnosu na danas slične ili tek neznatno niže, odnsono kretati će se od 17 do 24°C.


Sredinom tjedna preko nas će se premjestiti novi frontalni poremećaj pa će drugi dio srijede donijeti porast naoblake, a u prvom dijelu četvrtka očekuje se kiša i lokalni neverini. U srijedu vjetar će okrenuti na slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a u četvrtak na slabu buru i sjeverozapadnjak. Temperature zraka neznatno će se sniziti i kretati se od 16 do 21°C.


Od petka do kraja vikenda prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od jutarnjih 16 do 19, do maksimalno dnevnih od 23 do 25°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments