Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Sredinom tjedna frontalni prolaz uz nevere i buru

Posted by Sibenik Meteo on September 30, 2019 at 2:00 AM

Proteklih dana u prolazu oslabljenih fronti koje su se premještale u blizini naših krajeva osim po prolazno više srednjih oblaka altokumulusa nisu bitnije bile narušene stabilne vremenske prilike. Polje povišenog tlaka zraka nad Jadranom na kojem jutros prevladava djelomice sunčano vrijeme polako slabi, a sa sjeverozapada kontinenta primiče se dolina s frontalnim sustavom koja će sredinom tjedna donijeti glavnu ovotjednog pogoršanja vremena, a njezinim odmicanjem u danima pred i tijekom vikenda ponovno se očekuje stabilno ali i vjetrovito te prohladnije vrijeme.


U nastavku dana prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a u zaleđu podno Dinare i Svilaje lokalno može biti i slabih pljuskova. Uz slab vjetar jugozapadnih i južnih smjerova temperature zraka će se kretati od 18 do 26°C.


Sutra se očekuje pretežno sunčan dan, a nešto povećane naoblake uz mogućnost za poneki slab pljusak može biti na krajnjem sjevernom dijelu zaleđa. Zapuhati će slabo jugo, a temperature zraka će biti slične današnjima.


Približavanje frontalnog poremećaja u srijedu će nakon djelomično sunčanog prvog dijela dana u drugom donijeti porast naoblake, a kasno navečer uz jače naoblačenje očekuje se pljuskovi i lokalni neverini. Uz slabo do umjereno jugo temperature zraka i dalje će biti bez veće promjene, odnosno kretati će se od 19 do 25°C.


Noć sa srijede na četvrtak i prvi dio četvrtka donosi glavninu ovotjednog pogoršanja vremena uz kišu, pljuskove i lokalno izraženije neverine.Od sredine dana oborine će postupno prestati uz raskidanje naoblake i djelomice do pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Nakon juga prolazom sustava vjetar će okrenuti na pojačan sjsverozapadnjak, a zatim na umjereno jaku, na udare i jaku buru. Temperature zraka će biti u padu i kretati se od 12 do 18°C.


Od petka nastupa stabilizacija vremenskih prilika uz djelomice do pretežno sunčano i prohladno vrijeme. Umjerena do umjereno jaka bura i tramontana od petka će u danima vikenda postupno slabiti na slabu do umjerenu. Temperature zraka će biti bez veće promjene i kretati se od jutarnjih 11 do maksimalno dnevnih 18°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments