Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Stabilno i toplo vrijeme uz jugo

Posted by Sibenik Meteo on October 18, 2019 at 3:50 AM

Polje malo povišenog i približno izjednačenog tlaka zraka i jutros je donijelo stabilne vremenske prilike uz pretežno sunčano i gotovo tiho vrijeme. Pod utjecajem anticiklone s istoka Europe ovog vikenda očekuje se nastavak stabilnog vremena, a zbog frontalnih poremećaja koji će biti zaustavljeni zapadnije od nas od sutra će vjetar postupno okrenuti na jugo uz porast temperatura zraka, osobito one noćnih.


Vedra noć je uz sumaglicu, a u kotlinama zaleđa i maglu ponovno donijela malo niže temperature zraka koje su se kretale od od 6 do 10 u zaleđu do 10 do 14°C uz obalu. U nastavku dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar zapadnih smjerova ili tiho. Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od 18 do 24°C.


Sutra nas očekuju slične vremenske prilike uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Nakon slabog vjetra promjenljivih smjerova u drugom dijelu dana zapuhati će slabo jugo. Temperature zraka osobito one noćne neznatno više, dnevne bez veće promjene.


U nedjelju će jugo postupno jačati na umjereno što donijeti porast noćnih temperatura zraka dok one dnevne će biti bez veće promjene, odnosno kretati će se od 18 do 24°C. Uz nešto više naoblake prema moru uz obalu i u zaleđu prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme.


Dakle razdoblje iznadprosječno toplog i sušnog vremena neuobičajnog za doba godine nastaviti će se i u danima vikenda, a prema trenutnim dostupnim prognozama izgledno je da većeg pogoršanja vremena nema u narednih tjedan i više dana.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments