Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

More i obala jutros pod maglom

Posted by Sibenik Meteo on October 23, 2019 at 4:30 AM

Jutros se veći dio obale našao pod maglom i niskom naoblakom, a uglavnom južnije od Šibenika i iza prvih brda prema zaleđu prevladava pretežno vedro vrijeme.


Magla koja će u narednim satima kako bude rasla temperatura zraka postupno se izdizati u nisku naoblaku ili nestati slabi su vjetrovi s mora donijeli do obale gdje je bila prisutna i zadnjih dana i to uglavnom na zapadu županije. Razlog stvaranja magle je dugotrajno stabilno i tiho vrijeme te za doba godine toplo more. Hladniji zrak iznad mora ne može apsorbirati isparavanje već se zasiti vlagom pri čemu dolazi do pojave magle i niske naoblake.


Obzirom na maglu obala je jutros i najhladniji dio županije pa su temperature zraka na potezu od Pirovca do Šibenika između 16 i 18°C, a južnije prema Primoštenu i Rogoznici gdje se magla razišla od 20 do 22°C. U zaleđu koje je potpuno vedro temperature zraka su nakon prohladnih 6 do 10 stupnjeva trenutno dosegnule vrijednosti od 16 na krajnjem sjeveru do najtoplijih 23°C koliko se mjeri na Miljevcima.


Kako će se današnja tišina sutra prekinuti slabim jugom šansa za pojavu magle biti će znatno manja.


Magla u Šibeniku 23.10.2019., foto: Marijana Jović

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments