Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Studeni donosi promjenu vremena

Posted by Sibenik Meteo on October 28, 2019 at 12:30 AM

Niz stabilnih i iznadprosječno toplih dana nastavio se i tijekom vikenda u kojem je pod utjecajem anticiklone prevladavalo vedro, tiho i za doba godine ugodno toplo vrijeme dok je na moru kao i prethodnih dana ponovno bilo dosta sumaglice i magle. Razdoblje stabilnog vremena uz slabljenje anticiklone i približavanje osjetno hladnijeg zraka sa sjevera kontinenta bliži se kraju, a prva promjena vremena nastupiti će već sutra ujutro postupnim porastom visoke i prozirne naoblake, a u drugom dijelu dana i uz djelomice do umjereno oblačno vrijeme. Sve će to biti uvod u jače pogoršanje vremena koje nam glavninom nastupa u drugom dijelu utorka i tijekom srijede kada će uz kišu i zahlađenje zapuhati i škura bura.


Ovom promjenom vremena završiti će i duže sušno i toplo razdoblje koje je obilježilo dosadašnji dio jeseni ali i godine koja je prema mjerenjima AMP-ova uz obalu i na otocima donijela tek 50% godišnjih očekivanih oborina. Bolja situacija je u zaleđu i to osobito na širem kijevskom i kninskom području gdje su one i više od prosjeka dok su se na drniškom uglavnom približile godišnjim prosjeku zbog svibanjskog potopa kada je u jednom danu palo gotovo 200 litara kiše po metru četvornome.


Studeni koji je posljednji klimatološki jesenski mjesec ujedno je i razdoblje najkišovitijeg i najoblačnijeg vremena na Jadranu koji je uvjetovano izraženom ciklonalnom aktivnošću na Sredozemlju, a uz ciklone stiže i najviše dana pod jugom koje često puše i olujno pa je za očekivati da će se nedostatak oborina u narednim tjednima popraviti i uz obalu i približiti se godišnjim prosjecima.


Kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 10 dana možete pogledati u prognozi meteo modela klikom ovdje, a sutra na našem portalu pročitajte i detaljnu tjednu prognozu vremena.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments