Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Nastavak izrazito promjenljivog i vjetrovitog vremena

Posted by Sibenik Meteo on November 11, 2019 at 4:35 AM

Nakon prolaznog smirivanja vremena koje je nastupilo u drugom dijelu nedjelje novo produbljavanje ciklone u srednjem Sredozemlju koja će se približiti i u srijedu premjestiti nad Jadran te frontalnog poremećaja koji se očekuje u danima pred i za vikend nastaviti će se izrazito nestabilno i kišovito razdoblje koje prati ovaj studeni pa se uz obalu i u neposrednom zaleđu te na planinama do kraja tjedna može očekivati akumulacija oborina i preko 100 litara po metru četvornome što može ozbiljno podignuti vodostaje već nabujalih rijeka i potoka.


Nakon pretežno vedre noći i djelomice sunčanog jutra na moru jugozapadno od Žirja razvio se neverin koji u južnoj visinskoj struji premješta se prema zapadnom dijelu županije i zadarskom području. Na ostalom području uz slabo do umjereno jugo prevladava djelomice sunčano vrijeme, u zaleđu uz poneki slab pljusak. Temperature zraka su na cijelom podruju ujednančene i kreću se od 15 do 17°C. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz djelomice sunčano vrijeme i povremenu promjenljivu naoblaku iz koje može biti slabih lokalnih pljuskova. Jugo će jačati i do večeri biti umjereno do umjereno jako, a temperature zraka u odnosu na jutarnje neće se bitnije mjenjati.


Sredozemna ciklona sutra će se postupno od obala sjeverne Afrike i Sicilije brzo premještati prema Tirenskom moru i srednjoj Italiji te Jadranu što će donijeti jače pogoršanje vremena uz pretežno oblačno vrijeme, kišu i lokalne grmljavinske pljuskove te jako i olujno jugo čija brzina na udare može prelaziti 100km/h!


U srijedu središte ciklone naći će se nad nama pa će se nestabilno vrijeme uz čestu kišu i grmljavinske pljuskove nastaviti. Olujno jugo prema jutru će slabiti i tijekom dana okrenuti na slab jugozapadnjak ili vjetrove promjenljivih smjerova. Temperature zraka biti će i dalje bez veće promjene.


Četvrtak donosi kratkotrajnu i prolaznu stabilizaciju vremena. Obzirom da će se naši krajevi i dalje nalaziti u polju sniženog tlaka zraka uz djelomice sunčano vrijeme i promjenljivu naoblaku lokalno i dalje može biti slabih pljuskova. Uz slab vjetar promjenljivih, prema večeri južnih smjerova temperature zraka će i dalje biti ugodne i kretati se od 9 do 16°C.


Približavanje novog frontalnog poremećaja u petak će uz djelomice sunčano vrijeme donijeti jačanje juga, a pogoršanje će se nastaviti i u danima vikenda kada će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz kišu i grmljavinske pljuskove. Temperature zraka i dalje će biti bez veće promjene.


Očekivana akumulacija oborina u ovom tjednu

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments