Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Jako jugo i lokalno obilnije oborine

Posted by Sibenik Meteo on November 15, 2019 at 3:55 AM

Nova duboka ciklona sa srednjeg Sredozemlja koja širi dolinu s frontalnim sustavom prema Jadranu u danima vikedna će donijeti izraženiju promjenu vremena koja će biti praćena jakim jugom te lokalno obilnijim oborinama.


Zbog jakog juga koje će na udare na moru puhati iznad 120, a uz obalu i zaleđu 90km/h Meteoalaram je za danas i sutra proglasio crveno, odnosno narančasto vremenske upozorenje.


Jutros na našem području prevladava pretežno oblačno vrijeme uz umjereno, a na moru umjereno jako do jako jugo. Temperature zraka su na cijelom području ujednačene i kreću se od 17 do 19°C.


U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz pretežno oblačno vrijeme i lokalnu povremenu kišu. Uz umjereno jako do jako jugo temperature zraka će biti bez veće promjene.


Sutra uz umjereno jako i jako jugo prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz kišu i grmljavinske pljuskove. Temperature zraka i dalje bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.


I veći dio nedjelje donosi nestabilno, pretežno oblačno i promjenljivo vrijeme uz kišu i grmljavinske pljuskove. Jako jugo će od sredine dana slabiti i okretati na oštro i lebić. Jutarnje i dnevne temperature zraka bez promjene dok će večernje biti u manjem padu, odnosno kretati će se od 12 do 18°C.


Dakle pred nama je novo izraženije pogoršanje vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove, a oborine lokalno mogu biti i obilnije. Uz olujno jugo ali ne toliko izraženo kao prethodni dana ponovno može doći i do pojave ciklonalne plime.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments