Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Studeni popravio prosjek oborina

Posted by Sibenik Meteo on November 20, 2019 at 2:00 PM

Kišno razdoblje nakon kraćeg predaha nastavilo se danas ciklonom koja je cijeli dan u valovima donosila kišu i pljuskove, a prema mjerenjima AMP-ova akumulacija oborina do večernjih sati lokalno je i obilna. Do 20h najobilnije oborine pale su na području Kijeva gdje je izmjereno 41 litra kiše po metru četvornome, slijedi Zaton sa 36, Kistanje 33 i Knin sa 30 litara po metru četvornome. Količine od 20 do 30 litara uglavnom su izmjerene u ostatku županije osim na na krajnjem zapadu gdje se one kreću oko 7 litara.


Nakon niza dana po jugu danas je vjetar uglavnom izostao ili bio slabih sjevernih i sjeverozapadnih smjerova što je kao posljedicu donijelo i niže temperature zraka koje su se kretale od 11 do 14°C.


Ciklona čije se središte u ranim poslijepodnevnim satima nalazilo na jugu županije gdje se u "oku" nakratko pojavilo i sunce sutra će se udaljavati od naših krajeva što će postupno stabilizirati vremenske (ne)prilike. Povremene kiše biti će i ove noći i sutra u prvom dijelu dana kada će prevladavati promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno vrijeme uz kišu, dok se u drugom dijelu dana očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Tiho ili uz slabe vjetrove sjevernih smjerova zadržati će se sutra do poslijepodnevnih sati kada će vjetar ponovno okrenuti na slabo jugo pri ćemu će temperature zraka biti slične ili neznatno više u odnosu na danas.


Sušni dosadašnji dio godine tako je popravio iznadprosječno kišovit studeni koji je umanjio nedostatak oborina koje se trenutno uz obalu kreću na oko 75% dok su u zaleđu one već prešle očekivane godišnje vrijednosti..

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments