Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Stabilno i malo toplije

Posted by Sibenik Meteo on December 30, 2019 at 2:35 AM

Greben anticiklone koji se pruža sa zapada i sjevera kontinenta na samom kraju godine donio nam je stabilizaciju vremenskih prilika uz pretežno vedro i prohladno vrijeme. Pod utjecajem anticiklone stabilne vremenske prilike nastaviti će se gotovo cijelog tjedna, a zbog pritjecanja sve toplijeg zraka po visini s juga kontinenta temperature zraka će biti u odnosu na vikend dosta ugodnije. Na samom kraju ovog i na početku narednog tjedna vrlo vjerovatno je da će uslijed prolaza hladne fronte doći do prolazne destabilizacije i pogoršanja vremena.


Jutros na našem području prevladava vedro vrijeme uz umjerenu do umjereno jakau buru i temperature zraka od 2 do 6°C. U nastavku dana očekuju nas slične vremenske prilike uz pretežno vedro vrijeme i buru koja će postupno slabiti na slabu do umjerenu. Temperature zraka će i dalje biti prohladne i kretati se od 4 do 6°C, u zaleđu za dva do tri stupnja i niže.


Sutra na Silvestrovo očekuje nas djelomice sunčano, od sredine dana uz visoku naoblaku povremeno i umjereno oblačno vrijeme. Slaba bura će u noći okrenuti na slab sjeverozapadnjak i tramontanu, a navečer ponovno na cijelom području vjetar će okrenuti na slabu do umjerenu bura. Nakon hladne noći dnevne temperature zraka u odnosu na prethodne dane biti će u porastu i kretati se od 2 do 11, u zaleđu od -3 do 8°C. Na samom dočeku Nove Godine prevladavati će pretežno vedro vrijeme uz buru koja će u noćnim satima jačati na umjerenu do umjereno jaku. Temperature zraka kretati će se od 5 do 7 uz obalu i od 2 do 5°C u zaleđu.


Za Novu Godinu prevladavati će vedro vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru i temperature zraka od 6 do 12°C.


Pretežno vedro vrijeme uz slabe do umjerene vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova prevladavati će do nedjelje kada će doći do manje promjene vremena i porasta naoblake, dok će temperature zraka biti i dalje bez veće promjene.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments