Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Stabilno, u nedjelju na udare jaka bura

Posted by Sibenik Meteo on January 3, 2020 at 3:10 AM

Anticiklonalno polje nad Jadranom polako slabi, a sjevera kontinenta očekuje se približavanje oslabljenih frontalnih poremećaja koji osim prolaznog naoblačenja neće bitnije utjecati na vrijeme čime će se nastavit razdoblje stabilnog i suhog vremena.


Nakon noći u kojoj su se temperature zraka na širem kninskom području spustile do čak -6, u Drnišu -3, a na Brodarici do -1 u nastavku dana očekuje nas pretežno vedro vrijeme uz slab do umjeren vjetar sjeverozapadnih i sjevernih smjerova. Temperature zraka sredinom dana uz obalu će se kretati oko 14, u zaleđu do 12°C.


Kasno navečer i u noći prolazno će doći do porasta visoke i srednje naoblake, a slabe i rijetke kiše može biti lokalno na otvorenom moru. Tijekom dana prevladavati će djelomice do pretežno vedro vrijeme uz slab sjeverozapadnjak i buru koja će kasno navečer pojačati na umjereno jaku. Noćne temperature zraka će biti u laganom porastu dok će se one dnevne neznatno sniziti i kretati se od 6 do 12°C.


U nedjelju će prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru koja može imati u prvom dijelu dana i jake udare. Zbog pritjecanja hladnijeg zraka temperature zraka dodatno će se sniziti i kretati se od 5 do 10, u zaleđu za dva do tri stupnja niže.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments