Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Sutra na udare jaka bura

Posted by Sibenik Meteo on January 5, 2020 at 12:10 AM

Prva od dvije današnje fronte već je napustila naše krajeve i osim jutrošnjeg prolaznog naoblačenja i slabe kiše na otvorenom moru nije značajnije ujecala na vrijeme.


Drugi sustav koji nam se približava sa sjeverozapada kontinenta donijeti će nešto izraženiju promjenu vremena koju će ponajviše karakterizirati sutrašnja na udare jaka bura i tramontana te pritjecanje osjetno hladnijeg zraka. Iako će naredni sati i ova noć donijeti naoblačenje i kod ovog sustava oborine će uglavnom izostati.


Zbog najavljene na udare jake bure i sjevernog vjetra koji će se uz obalu dosezati brzine od 65, a na moru od 110 do 120km/h Meteoalarm je za obalni dio Dalmacije izdao niz vremenskih upozorenja, od žutog do najvišeg crvenog koje će biti na snazi na moru srednjeg i južnog Jadrana.


Dakle pred nama je pretežno vedra ali prohladna i vjetrovita nedjelja. Razdoblje prohadnog vremena nastaviti će se i u narednim danima, a mraza osim u zaleđu u noći s ponedjeljka na utorak vrlo vjerovatno će biti i u obalnom dijelu Dalmacije.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments