Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Stabilno i prohladno uz slabe do umjerene sjeverne vjetrove

Posted by Sibenik Meteo on January 6, 2020 at 4:15 AM

Nakon prolaza oslabljene hladne fronte i formiranja ciklone nad Egejskim morem zbog čega je jučer na srednjem i južnom Jadranu bilo na udare jake tramontane i bure sa sjeverozapada kontinenta ojačala je anticiklona koja će se u nastavku tjedna zadržavati svojim središtem u blizini naših krajeva što će donijeti stabilne vremenske prilike.


Jutros na cijelom području prevladava pretežno vedro vrijeme uz umjerenu tramontanu i sjeverozapadni vjetar i prohladne temperature zraka koje se kreću od 3 do 5°C. U nastavku dana očekuje nas slične vremenske prilike uz slabljenje vjetra što će naredne noći u kombinaciji s vedrim nebom rezultirati mrazom i minusom kojeg će osim u zaleđu biti i na dijelu obale.


Sutra će prevladavati vedro vrijeme uz slab do umjeren vjetar sjeverozapadnih smjerova. Noćne i ranojutarnje temperature zraka će biti dosta niske i u zaleđu se kretati do -5, a uz obalu do -1°C, dok će maksimalne dnevne uz obalu se kretati oko 9, u zaleđu do 6°C.


Stabilno i sunčano vrijeme prevladavati će i tijekom srijede. Zbog bure koja će u noći pojačati izostati će ranojutarnji minusi pa će se temperature kretati od jutarnjih od 5 do maksimalno dnevnih 11°C.


Stabilne vremenske prilike nastaviti će se i u ostatku tjedna pa će prevladavati pretežno, a u petak i u prvom dijelu vikenda djelomice sunčano i suho vrijeme. Uz slabe do umjerene vjetrove sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od jutarnjih 5 do makimalno dnevnih 14°C.


Dakle pred nama je tjedan stabilnog i pretežno sunčanog vremena, a zbog slabih do umjerenih vjetrova sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će se kretati u okviru višegodišnjih prosjeka za doba godine.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments