Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Do vikenda stabilno

Posted by Sibenik Meteo on January 13, 2020 at 4:35 AM

Anticiklona koja se usidrila nad većim dijelom starog kontinenta i dalje na našem području uz visok tlak zraka i slabe vjetrove promjenjivih smjerova podržava stabilne vremenske prilike. Kako po visini s juga pritječe malo topliji zrak sve je više prisutna pojava inverzije uz sumaglicu, maglu i nisku naoblaku. Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda očekuje nas pogoršanje vremena uz ciklonu i postupno sve niže temperature zraka.


Danas i sutra prevladavati će djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za slabu kišu, osobito na moru. Uz slabo jugo temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati se od 8 do 14°C.


Od srijede do vikenda uz pretežno sunčano vrijeme vjetrovi će okrenuti na slabe sjeverne i sjeverozapadne smjerove pa će i temperature zraka biti malo niže i kretati se od 4 do 12°C.


U danima vikenda nastupiti će promjena vremena uz naoblačenje, a u drugom dijelu subote i prvom dijelu nedjelje kiša. Slabo do umjereno jugo i levanat tijekom nedjelje će uz raskidanje naoblake okrenuti na umjerenu do umjereno jaku buru. Dnevne temperature zraka biti će u postupnom padu i kretati će se od 6 do 10 u subotu, odnosno od 4 do 7°C u nedjelju.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments