Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: Prolazno pogoršanje vremena

Posted by Sibenik Meteo on January 17, 2020 at 4:10 AM

Nad Jadranom se sa sjeveroistoka pruža anticiklonalni greben, a sa sjeverozapada kontinenta približava se dolina s frontalnim poremećajem koja će nakratko prekinuti stabilne vremenske prilike i donijeti tek prolazno pogoršanje vremena.


I jutros na našem području prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka koje se kreću od 2 u zaleđu do 12°C uz obalu i na otocima. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike pa uz tiho vrijeme i dosta sunčanih perioda maksimalne dnevne temperature zraka dosegnuti će i 15°C.


Sutra će se od jutra postupno naoblačiti, a od sredine dana i osobito navečer očekuje se kiša, a u najvišem gorju susnježica. Vjetar će tijekom jutra okrenuti na slabo do umjereno jugo koje će kasno navečer okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i buru. Dnevne temperature zraka u odnosu na danas će biti malo niže, dok će noćne zbog naoblačenja biti nešto više i kretati se od 8 do 12°C.


I prvi dio nedjelje donijeti će promjenljivo vrijeme uz povremenu kišu, a na višim nadmorskim visinama susnježicu i snijeg. Od sredine dana naoblaka će se postupno raskinuti uz pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Temperature zraka uz umjerenu do umjereno jaku buru biti će u padu i kretati se od 4 do 8°C.


Dakle pred nama je manja promjena vremena koja će donijeti i lokalno slabe oborine, a u nedjelju uz buru i malo niže temperature zraka.Categories: None