Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend stabilan, od nedjelje jugo

Posted by Sibenik Meteo on February 7, 2020 at 3:10 AM

Nad Jadranom nad kojim jutros prevladava djelomice do pretežno sunčano vrijeme sa sjeverozapada kontinenta pruža se anticiklonalni greben, a uz slab vjetar sjevernih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka se kreću od 5 do 8°C.


 Pod utjecaj anticiklone veći dio vikenda proteći će uz stabilne vremenske prilike, tek u drugom dijelu nedjelje postupno jačanje juga i porast naoblake nagovjestiti će promjenu vremena i približavanje frontalnih poremećaja koji nam dolaze u idućem tjednu.


U nastavku dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar sjeverozapadnih smjerova i buru. Temperature zraka sredinom dana dosegnuti će od 10 do 12°C, a večernje i noćne će se zbog vedrine i slabog vjetra spustit uz obalu do 4, u zaleđu do 0°C.


Sutra nas nakon jutarnjeg mraza u zaleđu i niskih temperatura uz obalu očekuje pretežno sunčan dan. Vjetar će biti sasvim slab promjenljivih smjerova ili tiho uz temperature zraka od 2 do 14 uz obalu i -3 do 11°C u zaleđu.


Nedjelja će uz i dalje suho vrijeme donijeti postupni porast visoke i srednje naoblake. Nakon tihe noći tijekom dana će zapuhati slab jugozapadnjak, a prema večeri jugo. Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane pa se nakon slabog jutarnje mraza u zaleđu i niskih temperatura uz obalu kretati sredinom dana od 12 do 14°C.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments