Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Olujni vjetar i valovi pogodili zapadnoeuropske zemlje

Posted by Sibenik Meteo on February 9, 2020 at 1:05 PM

Sutra stiže pogoršanje vremena, a to će se najviše odraziti u snažnom i olujnom vjetru u mnogim krajevima zemlje, najavljuje Zoran Vakula u vremenskoj prognozi na HRT-u.


Osim vjetra, i oblaka će diljem Hrvatske biti više nego tijekom vikenda, a mjestimične kiše u ponedjeljak prijepodne uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju, kasnije i u mnogim drugim krajevima, piše ovaj HRT-ov meteorolog.


U nastavku tjedna vrijeme će, piše, i dalje biti promjenjivo, povremeno uz uglavnom malo kiše, češće u kopnenom području, gdje je moguća i poneka snježna pahulja, osobito u gorju u drugom dijelu srijede. Vjetar će u većini unutrašnjosti biti slabiji nego u ponedjeljak, ali će na Jadranu i sljedećih dana povremeno biti jak, mjestimice i olujan, i to ne samo jugozapadni i jugo nego gdjekad i bura, prenosi Index.


Oluja Ciara kako su je nazvali otočni mediji stigla je do obala Velike Britanije i ruši sve pred sobom. S vjetrovima od preko 140 km/h svrstala se u jednu od najsnažnijih u posljednjem desetljeću. Britanski meteorološki ured (Met Office), objavio je meteorološka upozorenja na uraganski vjetar i poplave četiri uzastopna dana od subote do utorka. Oluja je svoju snagu pokazala rušeći drveće, dizalice, a vjetar je odnio i čak čitavu pivnicu, prenosi Morski.hr.


Portal Sever Weather Europe (SWE) prenosi da je razlika u tlaku između Škotske i Njemačke gdje je oluja nazvana Sabrine čak 80hPa što je uzrok olujnim udarima vjetra i valovima na Atlantiku visine i do 15m! Zbog nevremena, jakog i olujnog vjetra i obilnih oborina u zemljama Beneluxa, u Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj i Češkoj na snazi su danas i sutra najviša crvena meteo upozorenja.


Categories: Iz drugih medija

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments