Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Sredinom tjedna promjena vremena

Posted by Sibenik Meteo on February 24, 2020 at 4:35 AM

Nad Jadranom na kojem jutros prevladava djelomice do pretežno sunčano vrijeme te puše slab vjetar južnih i jugozapadnih smjerova anticiklonalno polje polako slabi uz istodobno primicanje frontalnih poremećaja sa sjeverozapada kontinenta. Spomenuta pogoršanja koja će se preko nas premjestiti sredinom tjedna donijeti će prolaznu promjenu vremena uz povremene oborine te malo niže temperature zraka. Već u danima vikenda vremenske prilike će se stabilizrati uz porast temperatura zraka.


U nastavku dana prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar promjenljivih smjerova, a na moru slabo jugo. Dnevne temperature zraka će u odnosu na prethodne dane dodatno porasti i kretati se do 17, u zaleđu i do 19°C.


Sutra će jugo na cijelom području dodatno pojačati te od sredine dana na moru biti umjereno jako. Uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme temperature zraka će biti slične današnjima ili će se nezantno sniziti.


U srijedu i četvrtak očekuje nas glavnina ovotjednog pogoršanja vremena uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme te povremenu kišu koja lokalno može biti praćena grmljavinom, a u najvišem gorju susnježicom i snijegom. Jugo će u prvom dijelu srijede zamjeniti umjeren do umjereno jak sjeverozapadnjak s kojim će nakon još ugodnih dnevnih temperatura zraka u noći osjetno zahladiti uz pad temperatura koje će se tijekom četvrtka kretati od 5 do 10°C.


Prolazna stabilizacija vremena u drugom dijelu četvrtka će biti kratkotrajna jer će zbog premještanja novog frontalnog poremećaja u petak prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove. Uz jugo koje će biti umjereno do umjereno jako temperature zraka će biti u porastu i kretati se od 6 do 12°C.


Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda iako ćemo se nalaziti u polju malo sniženog tlaka zraka prevladavati će djelomice do pretežno sunčano i suho vrijeme. Uz umjereno jugo temperature zraka će dodatno porasti i kretati se od jutarnjih 10 do maksimalno dnevnih 17°C.Categories: None