Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Vjetrovito i dosta promjenljivo

Posted by Sibenik Meteo on March 2, 2020 at 5:00 AM

Odmicanje i udaljavanje frontalnog poremećaja i prolazna stabilizacija vremena koja je usljedila u drugom dijelu noći i rano ujutro je bilo prolaznog karaktera jer će brzo približavanje novog frontalnog poremećaja sa sjeverozapada kontinenta već u drugom dijelu dana donijeti pogoršanje vremena uz jako jugo i kišu. Ovog tjedna Jadran će se naći u polju sniženog tlaka zraka uz često premještanje frontalnih poremećaja i ciklona što će donijeti dosta promjenljivo i vjetrovito vrijeme.


U nastavku dana prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a navečer uz jače naoblačenje očekuje se kiša i pljuskovi. Jugo će u  narednim satima postupno jačati na umjereno do umjereno jako, a večeras na otvorenom moru imati će olujne udare i do 100km/h zbog čega je izdan narančasti meteo alarm! Temperature zraka će biti ugodne i bez većeg hoda i kretati će se od 14 do 16°C.


Drugi dio naredne noći će uz slabljenje vjetra na umjereno i okretanje na jugozapadne i zapadne smjerove donijeti prestanak oborina i raskidanje naoblake. Jutro i ostatak dana tako će proteći uz djelomice sunčano vrijeme i promjenljivu naoblaku koja će donijeti malu mogućnost za poneki slab pljusak. Neugodan lebić koji će donostiti do otvorene obale visoke valove navečer će slabiti i okretati na sjeverozapadne i sjeverne smjerove. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane biti će slične ili neznatno niže i kretati se od 10 do 15°C.


I srijeda će donijeti slične vremenske prilike pa se uz umjerenu tramontanu, a na moru sjeverozapadni vjetar očekuje pretežno do djelomice sunčano vrijeme. Temperature zraka u odnosu na utorak neznatno će biti niže i kretati se od noćnih 8 do maksimalno dnevnih 15°C.


Četvrtak također donosi stabilno i pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar promjenljivih smjerova. Temperature zraka nastaviti će se snižavati i kretati se od 5 do 12°C.


Prema današnjim prognostičkim materijalima u petak će nastupiti promjena i pogoršanje vremena pa se uz naoblačenje u drugom dijelu dana očekuje kiša. Jugo će postupno jačati na umjereno do umjereno jako pri čemu će temperature zraka i to osobito one noće biti u porastu, odnosno kretati će se od 10 do 14°C.


Nestabilno i promjenljivo vrijeme nastaviti će se i u prvom dijelu vikenda pa se u subotu očekuje pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, osobito u prvom dijelu dana. Uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak osvježiti će pa će se temperature zraka kretati od 8 do 12°C.


Drugi dio vikenda, odnosno nedjelja biti će stabilniji pa će uz pretežno sunčano vrijeme i umjeren sjeverozapadnjak biti suho. Uz umjerenu tramontanu i sjeverozapadnjak i dalje će biti svježe uz temperature zraka od 7 do 12°C.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments