Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Stabilno i ugodno toplo

Posted by Sibenik Meteo on March 16, 2020 at 5:30 AM

Greben anticiklone koji se s istoka proteže prema Jadranu na početku tjedna donio je stabilne vremenske prilike uz vedro i tiho vrijeme. Nakon slabog jutarnjeg mraza u zaleđu i osjetno nižih temperatura zraka uz obalu i na otocima temperature zraka su se do sredine jutra izjednačile na cijelom području i kreću se oko 15°C.


Pod utjecajem polja visokog tlaka zraka naši će krajevi u nastavku tjedna imati stabilne vremenske prilike koje će samo djelomično biti narušene približavanjem hladne fronte sa sjeverozapada kontinenta koja se prema sadašnjim prognostičkim materijalima očekuje u drugoj polovici vikenda.


U takvim okolnostima u nastavku dana ali i do vikenda se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku naoblaku, a u zaleđu sredinom dana i uz slab razvoj dnevne naoblake. Zbog približavanja frontalnog poremećaja u danima vikenda prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a u drugom dijelu nedjelje uz jače naoblačenje lokalno smože biti i kiše.


Vjetrovi će narednih dana općenito biti slabi i uglavnom promjenljivih smjerova što će rezultirati pojavom sumaglice i magle, osobito na moru, dok će u drugom dijelu vikenda zapuhati umjerena do umjereno jaka bura.


Temperature zraka uz obilje sunčanih sati do vikenda će biti u porastu i kretati se uz obalu od jutarnjih 8 do maksimalno dnevnih 19°C. U zaleđu noći će biti dosta prohladnije nego uz obalu pa se lokalno ne isključuje mogućnost za pojavu slabog mraza, dok će maksimalno dnevne temperature zraka u odnosu na obalu biti više i kretati se preko 20°C.


U danima vikenda po visini će pritjecati svježiji zrak koji će rezultirati manjim padom maksimalnih dnevnih temperatura zraka koje će se uz obalu kretati do 16, a u zaleđu do 19°C.


Dakle pred nama je pravi proljetan tjedan u kojem neće nedostajati sunčanih sati. Zbog rashladnog utjecaja mora uz obalu i na otocima će u odnosu na zaleđe biti malo svježije uz mogućnost za pojavu sumaglice i magle.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments