Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Hladno i promjenljivo

Posted by Sibenik Meteo on March 23, 2020 at 5:30 AM

Zračna masa koja se po rubu jake skandinavske anticiklone spušta sa istoka kontinenta prema Jadranu u većem dijelu tjedna donijeti će za doba godine neuobičajno hladno vrijeme, a od sredine tjedna zbog približavanja ciklone iz srednjeg Sredozemlja koja će svoje središte premjestiti nad Tirensko more naši krajevi će se naći u polju srednjeg ili malo sniženog tlaka zraka pa nas uz promjenljivo vrijeme i dosta oblaka očekuju i lokalno slabe oborine.


U nastavku dana prevladavati će pretežno do djelomice sunčano vrijeme uz umjereno jaku do jaku buru i prohladne temperature zraka koje će se kretati od 4 do 8°C.


Nakon današnjeg pretežno sunčanog dana sutra nas očekuje porast naoblake pa će prevladavati djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru i temperature zraka koje će se kretati od 2 do 8°C.


U srijedu uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme zbog približavanja ciklone sve više će postojati mogućnost za slabe lokalne oborine, osobito na jugu i na moru. Uz i dalje umjerenu do umjereno jaku buru temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od jutaranja 2 do maksimalno dnevnih 11°C.


Porast dnevnih temperatura zraka nastaviti će se i u četvrtak pa će se nakon jutarnjih 4 sredinom dana mjeriti maksimalci od 15°C, a uz pretežno oblačno vrijeme i lokalno slabe pljuskove bura će oslabiti na slabu do umjerenu.


Promjenljivo vrijeme uz česte pljuskove prevladavati će i tijekom petka. Uz temperature zraka od 4 do 15°C bura će sasvim oslabiti i okrenuti na slabe vjetrove zapadnih smjerova.


Prema sadašnjim prognostičkim materijalima naši krajevi će se u danima vikenda nalaziti u polju malo sniženog tlaka zraka pa će uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda lokalno postojati i mogućnost za slabe pljuskove. Uz slab vjetar promjenljivih smjerova temperature zraka i to osobito one noćne će biti u porastu dok će maksimalne dnevne biti slične onima iz prethodnih dana, odnosno kretati će se od jutarnjih 8 do maksimalno dnevnih 15°C.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments