Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Sat za planet Zemlju

Posted by Sibenik Meteo on March 29, 2020 at 12:05 AM

Globalna inicijativa Sat za planet Zemlju, koja se uz slogan "Okrenimo se prirodi" obilježava danas 28. ožujka, čini se značajnija nego ikada ranije, poručila je u petak Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) pozvavši građane da se gašenjem svjetla pridruže obilježavanju.


„Iskoristimo ovu krizu da pokažemo solidarnost jedni prema drugima i zajedno gradimo bolje društvo, koje se temelji na razumijevanju i uvažavanju drugih, zaštiti najranjivijih i zdravom okolišu“, ističu iz WWF.


Iz WWF-a su pozvali građane da se virtualno okupe i obilježe Sat za planet Zemlju, dajući svoj glas za očuvanje prirode i planeta putem platforme "Glas za naš planet".


„Unatoč situaciji u kojoj se nalazimo, znatan broj gradova u Hrvatskoj potvrdio je svoje sudjelovanje u akciji gašenjem svjetala u središtima gradova“, poručuju iz organizacije.


Sat za planet Zemlju poznat je po simboličnom činu gašenja svjetla u 20.30 sati. Ovogodišnje okupljanje aktivista odgođeno je zbog zaustavljanja širenja koronavirusa. U priopćenju su naveli riječi klimatske aktivistkinje Grete Thunberg koja se uključila u inicijativu poručivši kako je za nju "Sat za planet Zemlju svaki sat svakog dana".


Kazavši da moramo brinuti jedni za druge, ali i za planet koji dijelimo, Thunberg je pozvala sve građane da se ujedine i virtualno glasuju te putem interneta, sigurno i odgovorno potaknu i druge na akciju.


„Mnogi su izgubili posao zbog krize u kojoj se nalazimo, neki ne mogu boraviti u svojim stanovima zbog prirodnih nepogoda... Vaši susjedi možda ne mogu ni upaliti svjetlo. Stoga ovaj put za Earth Hour budimo solidarni. Probudite u sebi aktivne građane, dobre susjede, i pomozite ljudima koji vas okružuju dok istodobno pomažete planetu“, poručila je Petra Boić Petrač iz WWF Adrije.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments