Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Do sredine tjedna nestabilno, a zatim prolazna stabilizacija

Posted by Sibenik Meteo on April 20, 2020 at 4:05 AM

Produbljivanje ciklone nad Tirenskim morem uz premještanje oslabljenog frontalnog poremećaja preko Jadrana jutros je rezultiralo oblačnim vremenom uz tek lokalno slabe oborine. Iako će u narednim danima prema Jadranu prolazno jačati greben anticiklone sa zapada ovaj dio kontinenta će se uz pristizanje malo svježijeg zraka sa istoka veći dio tjedna naći u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka.


I u nastavku dana kao i sutra prevladavati će oblačno vrijeme uz tek malu mogućnost za slabu kišu koja je najizglednija na otvorenom moru. Kako južnije od nas dominira jugo, a sjevernije bura jutros na našem području prevladava slab vjetar promjenljivih smjerova. Ipak u nastavku dana bura će jačati i to osobito zapadnije od Šibenika dok južnije će biti slaba ili će puhati slab levanat ili vjetar promjenljivih smjerova. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane neznatno će se sniziti i kretati se od 12 do 19°C.


U srijedu će nastupiti stabilizacija vremenskih prilika uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a slične vremenske prilike pratiti će nas i u nastavku tjedna pa i u danima vikenda. Uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka će se sredinom dana uz obalu zbog rashladnog utjecaja mora koje ima temperaturu između 14 i 16°C malo sniziti, odnosno kretati će se od jutarnjih 11 do maksimalno dnevnih 17°C. U zaleđu noći i jutra će biti malo svježija ali sredinom dana temperature zraka će ponovno porasti do ugodnih 20-tak stupnjeva.


Dakle pred nama je nakon nešto nestabilnijeg prvog dijela nešto stabilniji drugi dio u kojem će uz obalu biti manje oblaka, a povremeno više oblaka sredinom dana u zaleđu će biti uglavnom pod utjecajem lokalnog dnevnog razvoja.Categories: None