Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Promjenljivo uz povremene pljuskove

Posted by Sibenik Meteo on April 27, 2020 at 4:30 AM

Polje malo sniženog tlaka zraka nad Jadranom utjecati će na vrijeme u većem dijelu tjedna, a u kombinaciji s premještanjem oslabljenih frontalnih poremećaja podržavati će nestabilne vremenske prilike uz pojavu slabe kiše i lokalnih grmljavinskih pljuskova ali bez većeg utjecaja i promjene na sadašnje temperature zraka. U danima vikenda, osobito od nedjelje uz porast tlaka zraka vremenske prilike će se stabilizirati.


U nastavku dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slabo do umjereno jugo i temperature zraka od 14 do 18°C.


Sutra će nastupiti postupna promjena vremena uvjetovana približavanjem oslabljene fronte pa se uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme očekuje povremena kiša i lokalni pljuskovi, osobito navečer i u noći na srijedu. Uz umjereno jugo temperature zraka će biti ugodne i kretati se od 14 do 19°C.


Nestabilno i promjenljivo vrijeme uz mogućnost za lokalne grmljavinske pljuskove prevladavati će i tijekom srijede, povremeno u četvrtak te ponovno učestalije u petak. Jugo koje će puhati tijekom srijede kasno navečer će oslabiti i okrenuti na slabe sjeverozapadne smjerove, da bi opet u drugom dijelu četvrtka jačalo na umjereno. Od sredine petka jugo će zamjeniti postupno oštro i jugozapadnjak, a do večernjih sati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperature zraka u odnosu na prvi dio tjedna neznatno će se sniziti i kretati se od jutarnjih 12 do maksimalno dnevnih 18°C.


U danima vikenda atmosfera će se postupno stabilizirati pa će još samo u subotu postojati mala mogućnost za lokalni grmljavinski pljusak, dok će u nedjelju prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Uz slabe vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od 12 do 18 u subotu, odnosno 21°C u nedjelju.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments