Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Tjedna prognoza: Od sredine tjedna uz jugo sve toplije

Posted by Sibenik Meteo on May 11, 2020 at 4:30 AM

Jadranu se sa sjeverozpada kontinenta približava dolina s frontalnim sustavom pa uz oblačno vrijeme i slabu kišu jutros puše jako jugo čija brzina doseže i 70km/h. Naše područje u narednim danima nalaziti će se na granici dvaju baričkih sustava pa će vrijeme biti promjenljivo uz izraženu južinu, a od sredine tjedna i prvi izraženiji rast temperatura zraka.


Nakon oblačnog jutra i slabe kiše drugi dio dana donijeti će raskidanje naoblake uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz temperature zraka od 18 do 22°C jugo će do večeri biti u postupnom slabljenju na umjereno do umjereno jako.


Nakon djelomice do pretežno vedre noći sutra ujutro nas očekuje novo pogoršanje vremena uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, a promjenjivo vrijeme prevladavati će i u nastavku dana. Jugo koje će u noći potpuno oslabiti ujutro će zapadno od Šibenika okrenuti na umjerenu do umjereno jaku buru, dok će južnije od Primoštena i dalje dominirati jugo koje će prema večeri u kombinaciji s levantom ponovo na cijelom području prevladatiti i istisnuti buru zapadnije od nas. Temperature zraka u odnosu na danas će se u krajevima pod burom neznatno sniziti, a na preostalom području biti će slične i kretati se od 15 do 21°C.


U srijedu i četvrtak jugo će uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme ponovno jačati i biti umjereno jako, na moru jako i olujno. Uz izraženu južinu pristizati će i sve topliji zrak pa će temperature zraka biti u porastu i kretati se od jutarnjih 18 do maksimalno dnevnih 25°C.


Jugo će tijekom petka oslabiti na slabo do umjereno te okrenuti na oštro i jugozapadnjak, a navečer i u noći na subotu na slabu buru. Temperature zraka ostati će slične prethodnim danima i biti u rasponu od jutarnjih 20 do maksimalno dnevnih 25°C.


Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za slabu povremenu kišu. Uz slab vjetar promjenljivih smjerova i buru temperature zraka će se neznatno sniziti i kretati se od 18 do 23°C.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

3 Comments

Reply Georgesom
8:37 AM on May 11, 2020 
web cam site adultcamsites1 new webcam sites.
Reply AndrewEthiz
8:26 AM on May 13, 2020 
teen webcam sex bestonlinesexcams1.com free online webcam sex.
Reply labedroomrenda
4:55 AM on May 15, 2020 
Bedroom la
Come in outstanding store in Jefferson Park production for office and home use and cafe! presents over 12000 appointment furniture and goods for a country house and apartments or restaurant. Natural rattan , are used for the purposes of production our branded products , possesses strength and wear resistance, wonderful external data. All furniture processed special compounds, due to which their surface does not absorb water, stable to extremes ambient temperature air and exposure of the sun. Vya our furniture excellent retains its functions even in restaurant in open spaces . In the presented online catalog you offered photos furniture for dining room, hall, bedroom, children's room , as well as intended for organization of storage area - dressers and cabinets, cabinets and others . In our store in Fairfax you can buy everything for any your home not expensive . We invite client come to store , holding in Westwood what cares about its shopper.