Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Accuweather: Pred nama ekstremno toplo ljeto?!

Posted by Sibenik Meteo on May 21, 2020 at 12:50 AM

Prema upravo publiciranoj sezonskoj prognozu Accuweathera, ljeto će u Europi biti pakleno vruće i suho, a posebno ističu kako bi temperature zraka na sjeveru Italije te u nizinskim predjelima Balkana mogle dostizati ekstremnih 40 °C, prenosi Istramet.


Takva prognoza zasigurno ne ide u prilog poljoprivrednicima, jer je nastavak proljetne suše najgori scenarij koji se može dogoditi u proizvodnji. U slučaju ekstremnih temperatura biljke stradavaju i od toplinskog stresa, a stanje dodano pogoršava deficit vode.


Pritom je izgledno nekoliko jačih toplinskih valova ili dugotrajna višetjedna vrućina. Prognoza nažalost podsjeća na onu iz 2012. godine kada je bilo i devastirajućih požara kojih Accuweather ipak najviše očekuje na Pirenejskom poluotoku.
Sličan vremenski obrazac pratit će i Francusku te Njemačku gdje je izgledna izražena hidrološka suša. Nastavak ekstremne suše očekuje i Ukrajinu koja je već pretrpjela značajne gubitke ozimih kultura zbog zimske i proljetne suše.


Toplo vrijeme očekuje i Skandinaviju, a s čestim olujama suočavat će se jedino dio kontinenta najbliži Atlantskom oceanu kao i Britansko otočje. Na tom su području izgledne i nepogode kao što su krupna tuča, tornada, olujan vjetar, a prema očekivanju stručnjaka Accuweathera, te fronte do naših krajeva neće pristizati.


Ako je vjerovati američkim meteorolozima ne preostaje nam ništa drugo nego li da se pripremimo na dugo i vruće “afričko” ljeto!


Categories: Iz drugih medija

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

5 Comments

Reply obliprors
12:12 AM on May 29, 2021 
levitra wholesale no prescription
Reply obliprors
4:49 PM on June 14, 2021 
generic name for cialis
Reply obliprors
6:34 AM on June 29, 2021 
prednisone purchase
Reply obliprors
11:30 PM on August 24, 2021 
cialis coupons
Reply AlvenKap
8:45 PM on September 5, 2022 
Regards, I value it. online coursework writing a hook for an essay