Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: U nedjelju brzopotezna fronta

Posted by Sibenik Meteo on May 22, 2020 at 4:20 AM

Nad Jadranom sa sjeverozapada kontinenta jača anticiklonalni greben, a istodobno se približava i frontalni poremećaj koji će u polju povišenog tlaka zraka prijeći preko nas u prvom dijelu nedjelje.


Jutros na našem području prevladava vedro vrijeme uz slabu do umjerenu buru i tramontanu, a na moru pojačan sjeverozapadnjak koji puše i do 45km/h. Vedra i na nekim područjima tiha noć rezultirala je malo nižim temperaturama zraka koje su se lokalno u kotlinama zaleđa spustile do 8, a uz obalu do 14°C.


U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz pretežno vedro vrijeme koje će kasno poslijepodne i navečer biti malo narušeno visokom prozirnom naoblakom. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, na moru do večernjih sati pojačan, temperature zraka kretati će se od 18 do 21, u zaleđu od 15 do 23°C.


I sutra uz povremeno visoku prozirnu naoblaku prevladavati će pretežno sunčano vrijeme. Uz slab vjetar jugozapadnih smjerova temperature zraka biti će slične ili neznatno više u odnosu na danas i kretati se od 17 do 23, u zaleđu od 12 do 28°C.


Prvi dio nedjelje donijeti će nam prolaz oslabljenog frontalnog poremećaja pa se uz jače naoblačenje u drugom dijelu noći i tijekom jutra očekuje kiša i povremeni pljuskovi. Od sredine dana oborine će prestati uz postupno raskidanje naoblake i pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Prolazom sustava zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura koja će prema večeri biti u postupnom slabljenju. Temperature zraka će biti u manjem padu i kretati se od 15 do 21°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments