Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

U petak lokalno obilni grmljavinski pljuskovi

Posted by Sibenik Meteo on June 3, 2020 at 11:45 AM

Pljuskovi koji su danas zahvatili šire podinarsko područje pri čemu je u Kninu palo 14, a u Kijevu 13 litara kiše po metru četvornome uvod su nestabilne vremenske prilike koje će obilježiti drugu polovicu ovog tjedna o ćemu smo već pisali u tjednoj prognozi.


Nad Jadranom koje se nalazi u polju sniženog tlaka zraka i i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak, a sa sjevera se približava duboka dolina. U takvim okolnostima već ove noći lokalno će biti slabe kiše i pljuskova, dok će glavnina pogoršanja nastupiti tijekom petka kada lokalno može biti izraženijih grmljavinskih nestabilnosti i obilnijih oborina, osobito u zaleđu.
Prije najavljenog pogoršanja sutra nas još očekuju povoljne vremenske prilike uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme i manju mogućnost za poneki slab pljusak. Jugo koje će zapuhati u drugom dijelu noći postupno će tijekom dana jačati i navečer te u prvom dijelu petak biti umjereno jako do jako. Temperature zraka i to osobito one noćne biti će u porastu dok će dnevne u odnosu na prethodne dane biti iste ili neznatno niže.


Stabilizacija vremenskih prilika nastupiti će u poslijepodnevnim satima petka kada će uz prestanak oborina i raskidanje naoblake i jugo oslabiti na umjereno, a djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz umjereno jugo i levanat prevladavati će i u danima vikenda.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments