Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Prvi dio vikenda promjenljivo uz lokalne neverine

Posted by Sibenik Meteo on July 24, 2020 at 4:40 AM

Stabilne vremenske prilike uz pretežno vedro vrijeme te slab vjetar jugozapadnih smjerova kako smo već pisali biti će narušeno u kasnim večernjim i noćnim satima te u prvom dijelu subote kada se očekuje premještanje grmljavinsko-oborinskih sustava koji lokalno mogu donijeti i izraženija nevremena.


Nakon sunčanog jutra i veći dio petka donijeti će slične vremenske prilike uz slab vjetar jugozapadnih smjerova te temperature zraka od 26 do 32°C. Prema večeri od talijanske prema našoj obali očekuje se premještanje sustava koji bi u kasnim večernjim i noćnim satima u vjerovatno dva vala trebali zahvatiti veći dio Jadrana na kojem uz lokalne pljuskove može biti i neverina. Jugozapadnjak i jugo će puhati do večernjih sati kada će okrenuti na sjeverozapadne i sjeverne smjerove, a uz nevrijeme lokalno može biti i prolazno pojačanog vjetra.


I prvi dio subote i to osobito u zaleđu prevladavati će dosta promjenljivo vrijeme uz pljuskove i neverine a zatim se očekuje postupni prestanak oborina uz raskidanje naoblake i pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Slaba bura i sjeverozapadni vjetar donijeti će manje osvježenje pa će se temperature zraka malo sniziti i kretati se od 20 do 26°C.


Nedjelja će donijeti stabilizaciju vremenskih prilika uz pretežno sunčano vrijeme koje će samo djelomice biti narušeno prolazno visokom i srednjom naoblakom. Vjetar će nakon slabe bure od sredine dana okrenuti na slab maestral a temperature zraka će u odnosu na subotu neznatno porasti i biti za doba ljeta ugodne te se kretati od jutarnjih 19 do maksimalno dnevnih 28°C.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments