Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Kistanje pogodilo jako nevrijeme

Posted by Sibenik Meteo on August 11, 2020 at 8:15 AM

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima i tučom u ranim poslijepodnevnim satima pogodilo je Bukovicu, odnosno šire područje općine Kistanje i trenutno još traje. U samom mjestu Kistanje automatska meteorološka postaja je do 14:30h izmjerila čak 52 litre kiše po metru četvronome, a kako nam javljaju mještani lokalno ima bujica i poplavljenih dijelova prometnica. Temperatura zraka se za kratko vrijeme spustila s vrućih 33 na svega 19 stupnjeva, a na momente bilo je i olujnih udara vjetra.


Na satelitskoj snimci sredinom dana moglo se uočiti da na tom prostoru dolazi do stvaranje jakog olujno CB oblaka koji se brzo sa svojim nakovnjem izdigao visoko u atmosferu pa ga je bilo lako uočiti sa šireg područja i obale. Trenutno je sustav dosta stacionaran što je dosta nepovoljno jer lokalno ovom području može donijeti još obilnih pljuskova.  


Olujni sustav će kako dan bude odmicao i sunce gubilo snagu sve više slabiti i s večernjim satima ugasiti se uz raskidanje naoblake, a do tada prestaje još nekoliko sati neizvjesne situacije.


Spomenimo da prema prognozama slična situcija nas očekuje i sutra.Foto: Goran Lalić


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments