Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Vikend prognoza: U subotu promjenljivo, nedjelja opet stabilnija

Posted by Sibenik Meteo on August 14, 2020 at 4:50 AM

Nad Jadranom nad kojim jutros prevladava djelomice do pretežno sunčano vrijeme i dalje se zadržava polje malo sniženog tlaka zraka koje će dominirati i utjecati na vrijeme i u danima vikenda.


U takvim okolnostima uz obalu i na otocima danas će prevladavati stabilne vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme dok će u zaleđu od sredine dana uz porast dnevne naoblake postojati mogućnost za grmljavinske pljuskove i to prvenstveno nad planinskim masivima Svilaje i Dinare. Navečer će nebo prekriti visoki oblaci koji će biti ostaci grmljavinskih sustava koji će se danas sredinom dana razviti nad srednjim Apeninima. Vjetar će kao i prethodnih dana biti uglavnom slab i to jugozapadnih i zapadnih smjerova dok će u zaleđu biti tiho pa će tu sredinom dana biti i ujedno i najtoplije uz temperature zraka koje će se dosegnuti i 34°C. Na obali i otocima će se zbog rashladnog utjecaja mora kojeg će nositi zmorac biti dosta ugodnije uz maksimalne temperature zraka od oko 30°C.


Sutra na Veliku Gospu vrijeme će se djelomice pogoršati pa će nakon djelomice do pretežno vedro noći i prvog dijela dana u drugom dijelu u zaleđu mjestimice doći do lokalno jačih razvoja naoblake uz pojavu pljuskova praćenih grmljavinom koji se zatim kasno poslijepodne mogu proširiti i do dijela obale i to osobito na splitskom području. Sa zalazom sunca ti sustavi će slabiti pa će se naoblaka raskinuti uz pretežni vedro vrijeme na cijelom prostoru. Vjetar će i dalje biti slab i to jugozapadnih i zapadnih smjerova, a navečer tiho ili slab burin. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane neće se bitnije mjenjati i biti će u rasponu od 22 do 33°C.


Nedjelja će donijeti stabilnije vremenske prilike, odnosno slične današnjima. Uz pretežno sunčano vrijeme tek lokalno u zaleđu i to prvenstveno nad planinskim masivima sredinom dana može biti pojave slabih pljuskova. Temperature zraka uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova i dalje će biti bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments