Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Prva jaka ovozimska oluja: U New Yorku palo 20 centimetara snijega

Posted by Sibenik Meteo on December 18, 2020 at 2:00 AM

Snježna oluja na sjeveroistoku SAD-a zatrpala je dijelove države New York debelim pokrivačem od preko metra, a visina snijega srušila je neke rekorde i u državama Pennsylvaniji i Massachusettsu te zadala muke radnicima koji čiste ceste. Oluja je trajala gotovo 24 sata, a oblaci su se polako razišli tijekom dana prenosi Index.hr.


New York se jutros našao pod debljim slojem snijega, a u nekim zonama na sjeveru istoimene države palo je i više od metra snijega. Međutim, većina gradova nije imala više od deset do dvadeset centimetara.


Poginulo je najmanje šest osoba, a na cestama su se dogodile tisuće prometnih nesreća, javlja više američkih medija.


"Ako ne morate biti na cestama, molim vas, nemojte putovati", rekao je guverner New Yorka Andrew Cuomo. Dodao je kako je zabilježeno više od 9000 slučajeva prekida struje i oko 600 nesreća.


U Central Parku, plućima Manhattana, od prvih jutarnjih sati moglo se vidjeti nordijske skijaše koji toliko snijega u gradu nisu imali posljednjih pet godina.


"To je genijalno", rekla je jedna žena koja je došla napraviti nekoliko krugova.


U većini predjela u zapadnim i središnjim dijelovima Pennsylvanije napadalo je blizu jednog metra snijega. Zbog teških uvjeta vožnje bilo je sudara i u New Hampshireu i Connecticutu.
Categories: Iz drugih medija

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments