?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Zaklada Adris sufinancira program udruge u razvijanju Globe projekta

Posted by Sibenik Meteo on October 17, 2018 at 2:15 PM

Zaklada Adris koja već 12 godina sufinancira različite projekte udruga i organizacija, stipendira učenike i studente na ovogodišnjem natječaju u kategoriji Ekologija odlučila je sufinancirati projekt udruge pod nazivom "Razvoj sustava Globe u školama Šibensko-kninske županije" sa 20.000kn čime će se matične i područne škole sa područja Knina, Vrpolja i Kistanja opremiti sa suvremenim automatskim meteorološkim postajama čime se otvara mogućnost da se među učenicima formiraju meteorološke grupe i time se te škole uključe u svjetski program razmjene meteoroloških podataka između škola - Globe program.


Trenutno u našoj županiji u odnosu na ostatak zemlje je porazna statistika škola koje participiraju u ovom programu, a ovim projektom se otvara mogućnost uključenja i do šest novih škola koje su izabrane upravo na područjima koja još nisu u županiji pokrivena sa metorološkim sustavima kao i iz razloga da su ove sredine u slabijoj financijskoj mogućnosti da sufinanciraju ovakve projekte za razliku od ostatka županije.


Udruga već ima iskustva sa ovakvim projektima pa je još prije par godina u suradnji sa OŠ "Zadarski otoci" u Zadru sudjelovala u realizaciji projekta čime se ova škola uključila u Globe sustav, a pripomogla je i školi u Omišu. Prošlog tjedna za iste potrebe na Srednjoj školi "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću udruga je instalirala suvremenu automatsku meteorološku postaju sa koje učenici prikupljene podatke obrađuju i razmjenjuju ih unutar Globe sustava.


Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, svojim djelovanjem promiče i potiče inovativnost i kvalitetu u znanstvenom i umjetničkom radu, podupire darovite učenike, studente i znanstvenike, štiti i promiče hrvatsku izvornost i jača ekološku svijest te pomaže najpotrebitijima u hrvatskom društvu.


Sukladno svojemu poslanju, Zaklada je 24. svibnja 2018. godine raspisala javni natječaj za dodjelu sredstava, na koji su pristigle ukupno 392 prijave. Ukupno, u 12 natječajnom ciklusu, Zaklada Adris dodijelit će 3.015.000,00 kuna.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments