?ibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

Za vikend hladan prodor

Posted by Sibenik Meteo on February 20, 2019 at 1:45 PM

Jaka anticiklona i dalje nad Jadranom podržava stabilne vremenske prilike pa smo već nekoliko dana zarobljenici sumaglice i magle, a uz slab vjetar temperature zraka nakon nešto nižih noćnih i jutarnjih tijekom dana su gotovo proljetne.


Kako smo već pisali u tjednoj najavi vremena u danima vikenda očekuje nas prolazna promjena vremena koju će najviše karakterizirati pad temperatura zraka uz jak vjetar sjevernih smjerova.


Anticiklona će se u narednima danima svojim središtem postupno premjestiti nad Skandinaviju gdje će i ojačati, a po njezinom rubu sa sjevera kontinenta će se prema Jadranu spustiti hladan zrak.


I sutra nas očekuju slične vremenske prilike pa će kao i prethodnih dana uz pretežno sunčano vrijeme i sumaglicu lokalno ponovno biti pojave magle. Uz slab vjetar promjenljivih smjerova temperature zraka će se kretati uz obalu od 4 do 14, a u zaleđu od -1 do 16°C.


U petak postupna promjena vremena uz porast naoblake i mogućnost za slabu kišu u posljepodnevnim satima. Zapuhati će bura i tramontana koja će do večeri jačati na umjerno jaku, osobito podno planinskih masiva. Tijekom dana temperature zraka će biti još relativno ugodne i kretati se od 5 do 15°C, a navečer i osobito u noći na subotu očekuje se jače zahlađenje.


U danima vikenda pretežno sunčano i uz umjereno jaku i jaku buru i tramontanu hladno, osobito u subotu kada će se temperature zraka kretati od -2 do 5°C. U nedjelju će vjetar slabiti, a temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od -1 do 8°C.


I početak tjedna će uz sunčano vrijeme i umjerenu buru biti prohladan uz temperature zraka od 3 do 10°C, a od utorka uz slab vjetar ponovno toplije uz maksimalno dnevne temperature zraka i do 15°C.Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments