Šibenik Meteo - Motrenje i prognoziranje vremena 

24h live pratimo vrijeme za Vas!

Vijesti Post New Entry

DHMZ: Travanj je bio hladniji od prosjeka

Posted by Sibenik Meteo on May 9, 2021 at 2:45 AM

Odstupanja srednje temperature zraka u travnju 2021. u odnosu na normalu 1981. – 2010. nalaze se u rasponu od -2,6 °C (Slavonski Brod) do -0,8 °C (Mali Lošinj i Lastovo). Na svim postaja temperatura zraka je bila niža od prosječne, stoji u objavi DHMZ.


Prema raspodjeli percentila, temperaturne prilike u Hrvatskoj za travanj 2021. godine opisane su sljedećim kategorijama: vrlo hladno (istočna Hrvatska te izdvojena područja Hrvatskog primorja: šire područje Pazina, Makarske do Ploča, Vis) i hladno (okolica Gradišta, središnja Hrvatska, gorska Hrvatska te Hrvatsko primorje izuzev pojedinih lokacija koje su bile vrlo hladne).


Odstupanja količine oborine u travnju 2021. godine u odnosu na normalu 1981. – 2010. nalaze se u rasponu od 30 % višegodišnjeg prosjeka u Makarskoj gdje je palo 24,1 mm oborine, do 146 % u Pazinu (118,6 mm). Analiza odstupanja količina oborine za travanj 2021. izraženih u postotcima (%) višegodišnjeg prosjeka pokazuje da su količine oborine na polovici postaja bile ispod, a na ostalima iznad prosjeka.


Oborinske prilike u Hrvatskoj u travnju 2021. godine izražene percentilima detaljnije su opisane sljedećim kategorijama: vrlo sušno (okolica Makarske), sušno (srednja Dalmacija od Makarske do Ploča, dio Hvara, Vis, Lastovo, dio Pelješca), normalno (veći dio teritorija) i kišno (šire područje Pazina i okolica Malog Lošinja).

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments